Čas před Velikonocemi

10. 4. 2019

věnujeme ve všech odděleních k vyrábění s jarním tématem. Některé výrobky jsme nejprve vystavili v Pellyho domech na Velikonoční výstavě, a teď budou moci zdobit domovy. Výstavu jsme si byli také prohlédnout a využili jsme i dílniček, které MC Mamina pro děti připravila. Navštívili jsme i papírové muzeum, kde jsme si prohlédli výstavu obrazů „Výlety do snů“ J. Soumara.

Ve čtvrtek 4. 4. se žáci 4. ročníků zúčastnili Okresní soutěže ŠD ve vybíjené v Broumově, v 7 zápasech se dvěma výhrami a 1 remízou vybojovali 5. místo.

Tradiční akcí ŠD se stalo vynášení paní Zimy – Morany. Letos 66 žáků procházelo městem a došlo až k vodě na Splachov. Tam si ještě jednou všichni zakřičeli básně a zazpívali písně o Moraně. Tak se s ní rozloučili.  Vychovatelky ji podpálily a hořící hodily do vody. Všichni netrpělivě čekali, zda Morana odpluje. Bohužel pod mostem se zastavila. Paní vychovatelka ji pomocí větve vyprostila, a tím ji pomohla odplout. Doufáme, že se zimě už v Polici nebude líbit a my si už budeme moci užívat jarního počasí.