Jarní aktivity

14. 6. 2018

V březnu jsme se všichni  připravovali na Velikonoce a  naše výrobky jsme vystavili v Pellyho domech na velikonoční výstavě.  

Využili jsme možnosti dílniček a přišli jsme vyrábět a prohlédnout si i další výrobky.   Další výtvarné činnosti jsme zaměřili na jarní téma, čarodějnice.

Ve všech odděleních jsme v dubnu a v květnu skládali puzzle. Každý podle věku měl za úkol složit na čas 2 puzzle. Z každého oddělení nejlepší 3 žáci postupují do celodružinového kola, kde už všichni skládají stejně obtížné puzzle. Uvidíme, jak se jim povede. Druhá akce všech žáků byla výtvarná soutěž na téma „ptáci“, malovali jsme, lepili, a pak začala hra na „učitele“, kdy hodnotili práci svých kamarádů. Vychovatelky v odděleních vyhlásily výsledky soutěže a zhodnotily i přístup „dětských učitelů“.  Prvňáčkové vystupovali s pásmem z večerníčků na akci školy „odpoledne v klášteře“, dost hodin věnovali nacvičování tanečků a cvičení na hudbu znělek, výrobě rekvizit. Ale stálo to za to!  

Pěkné počasí jsme využívali k pobytu venku. Mnohokrát jsme na sídlišti sportovali. Věnovali jsme se běhu na 50 m a vytrval. běhu, skoku dalekému a hodu kriket. míčkem. V několika dalších dnech předáme dětem diplomy s jejich výsledky. Z každé třídy vyšleme 1- 2 dívky a 1 – 2 chlapce na okresní kolo lehkoatletického čtyřboje školních družin do Náchoda.

30 dětí ze ŠD využilo Dne dětí k malbě pod širým nebem v Bezděkových sadech. Své výtvory věnovaly radnici k 300. výročí. Za svou píli byly odměněny nadšenými diváky a zmrzlinou. Tato akce proběhla ve spolupráci s papírovým muzeem.