Jarní aktivity prvňáčků

6. 6. 2022

Prvňáčkové se se zájmem začínají seznamovat s technikou skoku dalekého, hodu kriket. míčkem, během na 50 m, vytrvalost. během na 300 m. Mají radost z každého povedeného výkonu. Ještě chvíli budeme trénovat, a pak nás čeká vyhodnocení a diplomy.

Cvičení rychlosti, postřehu a představivosti si děti vyzkoušely na puzzliádě. Jak se jim vedlo, se děti pochlubily diplomy, které každý z nich dostal. První 3 děti z každého oddělení budou ještě teď v červnu závodit ve celodružinovém kole skládání puzzlí.

Na malíře a na učitele jsme si zahráli při malování čarodějnic. Čarodějnice si namalovaly děti ze všech 3 oddělení, a pak vzájemně si je hodnotily.

Vrcholem tohoto školního roku bylo v pátek 27. 5. zážitkové odpoledne ukončené stezkou odvahy a spaním ve družině. Počasí nepřálo, a proto se musela malinko upravit náplň dne. Nejprve jsme využili pozvání npor. Ing. Štengla a navštívili jsme OOP v Polici nad Metují. Pak nám přišel do školy popovídat o včelách pan včelař Obršál. Tajný výlet jsme měli mít spojený se šipkovanou. Nakonec jsme se do kravína v Hlavňově vypravili autobusem. Paní Krejcarová nás po něm provedla a povídala nám o telátkách i dospělých krávách. Zbytek odpoledne jsme pak strávili hrami v tělocvičně. Po večeři a po připravení svých pelíšků už netrpělivě 26 dětí čekalo na stezku odvahy, která se konala venku v okolí školy. 8 dětí ze zdravotnického kroužku přišlo pomoci s jejím organizováním. Všichni to zvládli na jedničku. Po náročném dni u pohádky většina usnula. Ráno je čekala jen snídaně, úklid družiny, „pelíšků“ a návrat s rodiči domů.

Všem, kteří se podíleli na organizaci tohoto dne moc děkuji a věřím, že si děti na něj budou rády vzpomínat.

Můžete si prohlédnout foto z různých aktivit tohoto období (návštěva Muzea papírových modelů, volné hry v parcích, plnění úkolů apod.)