Od září do prosince

20. 12. 2019

V letošním školním roce je do družiny přihlášeno 90 dětí, z toho 77 dětí k pravidelné každodenní docházce (4 až 5 dní v týdnu). Jako každý rok pracujeme podle ŠVP, letos nás činnostmi provází ježek Trapík.

Podzimní měsíce jsme využívali pěkného počasí k pobytu venku, sportovali, hráli si, chodili na vycházky, pořádali pravidelnou celodružinovou akci – Drakiádu. Nezapomněli jsme procvičovat správné chování na vozovce a chodníku.  3. oddělení vyjelo 2x na výlet – v rámci šablon navštívili Bajo v České Skalici a v Ratibořicích Muzeum herectví. Všechna 3 oddělení navštívila knihovnu s krásným programem. Pro 1. a 2. oddělení bylo připraveno odpoledne s knihou „Medvěd Wrr“ a s vyhledáváním různých obrázků v knihách. Pro 3. a 4. třídy paní knihovnice připravila těžší úkoly – různé vyhledávání informací v knihovně a v různých knihách.  Nezapomněli jsme na polická muzea. 3. oddělení navštívilo papírové muzeum. 1. a 2. oddělení si šlo prohlédnout v Zeleném domečku sbírku sýrových etiket, a pak ještě muzeum Merkuru, kde si každý v dílničce mohl zkusit něco vytvořit.  Nezapomněli jsme na hry, soutěže, apod.

Konec listopadu byl spojen s přípravou na příchod Mikuláše, čerta a anděla. Tím začalo i předvánoční vyrábění přáníček, dárků, vystřihováním výzdoby na okna, zpěvem a poslechem koled. Ve čtvrtek 19. 12. došlo i na besídky s nadílkou. Teď se už všichni těšíme na Vánoce.