Pobyt v přírodě, 19. ročník – Teplice nad Metují v termínu od 11. 7. – 15. 7. 2016

24. 8. 2016

Letos se 19. pobytu zúčastnilo 52 dětí ze ŠD Police a Bezděkova pod vedením paní Řehákové a slečny Šárky Hruškové. Součástí týmu byly pomocníci Květa V., Eva Š., Domča T. a Janča S. a pan Řehák. Letos jsme pobývali ve škole v Teplicích nad Metují.

 Každý takový pobyt má své téma – pro ten letošní to bylo LOUPEŽNÍCI A VÍLY. V pondělí jsme se po výtečném obědě ubytovali, děti si vybalily své batůžky, připravily si své pelíšky a poté jsme si šli hrát na nedaleké hřiště. Náplní druhého dne byla tradiční ranní rozcvička (ty se těšily u dětí veliké oblibě); poté děti hrály hru, při níž měly za úkol vyluštit zprávu z rozmístěných papírků v parku, která zněla: „Připravte se, zahrajete nám pohádku“, kterou nám děti zahrály druhý den navečer.  Další hlavní náplní dne byly Adršpašské skály a jejich prohlídka. Po dlouhém výšlapu skalami se děti jen nahrnuly do koupelny a usnuly při čtení pohádky. V  půlce pobytu jsme vyrazili směr Teplické skály, kde měly děti možnost zakoupit si  dárečky, zmrzlinu a jiné drobnosti. Během cesty děti stavěly domečky, které byly následně bodované vedoucími tábora. Jelikož předposlední den nám nepřálo počasí, museli jsme být celý den v tělocvičně. I přesto měly děti program – kluci si vyráběli bambitky a loupežnické klobouky, holčičky navlékaly korále, vyráběly si závoje a kreslily své vlastní víly. Musíme říci, že výrobky kluků i holek se moc povedly! J Náplní večera byla dlouho očekávaná stezka odvahy, která se konala v prostorách školy. Po cestě děti plnily různé úkoly, ale také potkávaly i mnoho strašidel.

Poslední den se děti seznámily s výsledky své celotýdenní práce. Výsledky byly velice vyrovnané. Poté se už jen uklízelo a po nákupech vyrazilo na vlak. Dojeli jsme do Žďáru nad Metují, kde začal náš poslední výlet, jehož cílem bylo dojít do Police nad Metují. Tam na své děti netrpělivě čekali rodiče.

Doufáme, že vedoucím elán vydrží i pro přípravu kulatého 20. ročníku pobytu v přírodě, který by se měl konat v ZŠ Křinice. Závěrem bychom chtěli poděkovat pí Řehákové a slečně Hruškové za jejich ochotu organizovat průběh tábora a také všem, kteří přiložili ruku k dílu. V neposlední řadě patří dík všem dětem, které se zúčastnily tábora.

                                              článek napsali Janča S. a Domča T.

 

U vychovatelek bude k dispozici DVD s fotkami (větší množství) foto