S včelkou Květkou ve ŠD

13. 10. 2013

Projektem ve ŠD pro letošní rok je seznámit se s životem včel. Následně nás bude včelka doprovázet po celý školní rok při hrách, besedách, při poznávání přírody. „Pilná jako včelka“ – tímto přirovnáním budeme naše děti motivovat při práci.

Letos je přihlášeno do školní družiny 103 dětí. (36 dětí z I. tříd, 21 dětí z II. tříd, 33 dětí z III. tříd a 13 dětí z IV. tříd). Pracují s vychovatelkami Řehákovou, Mohelníkovou a Rudolfovou.
V září nás motivovala k činnostem včelka Květka – povídali jsme si o jejich životě a o vlastnostech, malovali jsme je, četli o nich příběhy např. Včelí medvídky, Jak včelička zachránila králíčka, prohlíželi jsme si encyklopedie, zpívali písně. Se třídou se zúčastnili divadla Včelí medvídci.
Nejočekávanější akcí podzimu je pouštění draků. Letos nám počasí přálo – krásně svítilo sluníčko, foukal vítr. Většině se draci vznesli a poletovali nad jejich hlavami. Prvňáčkové byli nadšeni nad svým úspěchem, protože draky pouštěli poprvé sami bez pomoci rodičů. Starší děti si už s nimi docela dobře poradily.