Spaní ve družině

14. 6. 2018

Tradičně každým rokem spíme v prostorách školní družiny. Letos jsme tuto akci měli z pátka 8. 6. do soboty 9. 6. Zájem o ni mělo 75 dětí. Nejprve se všechna oddělení sešla na hřišti na sídlišti.

Tam na nás čekal včelař s krásným vyprávěním a ukázkami o životě včel. I vychovatelky se dozvěděly nové zajímavé věci.  Pod stromy u hřbitovní zdi zaparkovali svoje policejní auto 2 policisté, kteří nám připomněli, jak správně jezdit na kole, jaké vybavení má mít správně kolo, děti si mohly sednout do policejního auta, obléknout si policejní vestu.  Mluvilo se i o nesprávném parkování a vystupování dětí z aut před školou. Všem třem moc a moc děkujeme.

Pak 30 děti z 1. tříd se šlo podívat na srnku, soutěžilo v aleji na nebíčku, navštívilo rybí sádky ve Žďáře. Tam krmily pstruhy a sledovaly „jak vře voda“, když nahází do vody granule. Děti ze 2. tříd plnily úkoly v Pellyho parku. Každá dvojice řešila přírodovědné úkoly a otázky zaměřené na vědomosti o naší škole. Tři nejlepší dvojice obdržely sladkou odměnu. Pak tato skupina dětí šla na náměstí, aby se osvěžila zmrzlinou nebo ledovou tříští.

Čtvrtá třída vyrazila připravit šipkovanou pro třeťáky na Bezděkov k haltýřům. Cestou nazpátek si společně zahráli hry. Zkusili štafetu s přeléváním vody, svůj postřeh při předávání kolíčků, nebo zručnost při posílání koruny.

Po 18. hodině jsme všichni dorazili do školy, navečeřeli se, připravili „pelíšky“, zahráli hry, a pak již byl čas na stezku odvahy. Prvňáčkové chodili po dvojicích, ostatní už každý sám. Ráno po snídani, úklidu oddělení děti odcházely s doprovodem domů. 

 Věříme, že se jim tato akce líbila.