Vzpomínka na studený duben a první polovinu května ve družině

1. 6. 2017

Před Velikonocemi jsme hodně vyráběli. Výrobky jsme vystavili na velikonoční výstavě v Pellyho domech, pak jsme si je odnesli domů, aby nám zdobily naše domovy.

Na této výstavě jsme si prohlédli i výrobky dětí z jiných škol a využili jsme dílniček k dalšímu vyrábění. Další týden jsme se seznamovali s tradicí 30. dubna, malovali jsme čarodějnice. Pokračovala  celodružinová  puzzliáda. Do ní postoupily z každého oddělení 3 děti. Ukázalo se, že i někteří prvňáčkové složili puzzle rychleji než třeťáci.  Jaro patří mláďatům, a tak jsme jejich rodinky malovali, lepili. Děti si poté zahrály na učitelky a známkovaly práce ostatních kamarádů.  Některé družiny ještě v tomto měsíci navštívily muzeum Merkuru, po prohlídce expozic (i s výkladem paní Křížové) si děti vyzkoušely svoji zručnost, trpělivost. Fotky z těchto akcí si můžete prohlédnout zde.

V dubnu jsme ke sportu využívaly tělocvičnu, v květnu už sportujeme na sídlišti .  Čtyři disciplíny – běh na 50 m , skok daleký, vytrval. běh a hod kriketovým míčkem zkoušíme, měříme. Nejlepší 4 děti z každého ročníku budou v červnu reprezentovat naší školní družinu na Okresním kole lehkoatletického čtyřboje v Náchodě.