Zápis z Rady školy - 12. 12. 2006

13. 12. 2006

Přítomni: I.Seidlmanová, L.Fulková, I. Řeháková, K. Kuchtová, P. Pavlová, M Vintrová, J. Kaufmanová, K. Petříčková, M. Vaisarová Hosté: K. Nývl – ředitel ZŠMŠ Police nad Metují, L. Formánková – ředitelka ZŠMŠ v Suchém Dole, členky Rady školy v Suchém Dole – H.Ištoková, p. Kollertová

V tomto měsíci došlo v naší Radě školy k menším personálním změnám. V. Scholzovou nahradila K. Kuchtová, S. Riegera I. Řeháková. Zároveň jsme se rozrostli o další členky z dislokovaných pracovišť Z¦ Police nad Metují. Jedná se o M.Vintrovou z České Metuje, J.Kafmanovou z Velkých Petrovic a K.Petříčkovou z Bezděkova nad Metují.

Na minulém zasedání jsme se dohodli, že postupně navštívíme okolní malotřídní školy. Je to nejen z důvodu tvorby rámcově-vzdělávacích plánů a hledání styčných bodů při přechodu na druhý stupeň. V prosinci jsme se sešli v ZŠ v Bezděkově nad Metují. Za linoucí se vůně pečeného cukroví /dětem právě končil kroužek vaření/ jsme si prohlédli školičku. Další diskuse se pak týkala integrovaných dětí s více poruchami a jejich přestupu na druhý stupeň ZŠ. Tato skutečnost se týká několika dětí, kteří v současné době navštěvují 4. třídy na okolních malotřídních školách a 2.stupeň budou absolvovat v ZŠ Police nad Metují. Posledním bodem jednání byla nízká návštěvnost dětí v MŠ v České Metuji, z příspěvku p.Vintrové vyplynulo, že problém je v personálním obsazení. Pan ředitel K. Nývlt nám sdělil, že již přijal určitá patření ke zlepšení situace.

Zapsala Lenka Fulková

Příští schůzka se uskuteční 9.1. 2007 v 16,00 ve velké zasedací místnosti MěÚ Police nad Metují. Hlavním bodem programu bude setkání s vedením Gymnázia Broumov dr. Karlem Výravským a Ing.Zdenou Cikrytovou.