Zápis z Rady školy - 12. 6. 2007

12. 6. 2007

Přítomni: I. Seidlmanová, I. Řeháková, M. Vaisarová, M. Vintrová, K. Kuchtová, L. Fulková, I. Kaufmanová, K. Petříčková Omluveni: P. Pavlová Hosté: K. Nývlt, L. Bořek

Program: 1. Možnost individuální výuky u hudebně (popř. sportovně) nadaných dětí. Ředitel ZUŠ nás přesvědčil o důležitosti individuální výuky u hudebně nadaných dětí. Vzhledem k intenzivní a náročné přípravě na různé prestižní soutěže (trénují několik hodin denně), jsou tyto děti uvolněny po domluvě s ředitelem ZŠ a třídním učitelem z hodin Vv, Hv, Tv. V současné době se jedná o 8 dětí.

V případě sportovně nadaných dětí je třeba si stanovit, v jakých nadstandartních situacích a v jakém rozsahu by docházelo k uvolňování ( rodiče přinesou žádost od oddílu s rozpisem tréninků) a dohodnou se přímo s ředitelem školy.

2. Zřízení speciální 6. třídy ve školním roce 2008 - 2009 (na žádost rodičů integrovaných dětí). K tomuto tématu se vrátíme ještě v příštím školním roce a na schůzku pozveme ředitele školy K. Nývlta a rodiče těchto integrovaných dětí.

3. Mimoškolní aktivity dětí - nabídky, možnosti, využití prázdninových programů.

Školní družina pořádá prázdninový pobyt od 9.7.- 13.7.2007 v Martínkovicích.

Bohužel se nepodařilo zorganizovat (již dlouho plánované) "Léto dětí se sportem".

4. Úspěšnost přijímacích řízení na střední školy.

5. Plán činnosti na další školní rok - návštěva MŠ ve Velkých Petrovicích a v České Metuji, logopedie v předškolních zařízeních, sociálně patologické jevy u dětí,.........

Přesný program schůzek na další školní rok dáme společně dohromady na další schůzce , která bude 18. září 2007 od 16 hodin v jednací síni MěÚ.