Zápis z Rady školy - 14. 3. 2006

15. 3. 2006

Přítomni: I. Seidlmanová, M. Vaisarová, S. Riegr, P. Pavlová, V. Scholzová, L. Fulková Hosté: K. Nývlt, Z. Teichman, E. Řeháková

Program jednání:
1. Školní družina

Tentokrát jsme se sešli ve školní družině ZŠ Police nad Metují. Vedoucí ŠD Eva Řeháková nás podrobně informovala o provozu, náplni a plánech ŠD. V současné době navštěvuje ŠD 82 dětí. Podle svého zájmu si mohou vybrat i různé kroužky, které ŠD nabízí: zdravotní kroužek, kroužek vaření, kroužek ručních prací, kroužek výpočetní techniky. Paní Řeháková zároveň poskytuje logopedickou péči v rozsahu 5 hodin týdně.

2. Hodnocení 1. pololetí

V první části hodnocení jsme se soustředili na kázeňské přestupky a následně i na kázeňská opatření. S potěšením bylo konstatováno, že v letošním školním roce se na této škole nevyskytuje šikana ani krádeže. V 1. pololetí byla udělena pouze jedna trojka z chování a jen několik dvojek. Žák, který dostal trojku z chování, má ve 2.pololetí 40 neomluvených hodin a tuto situaci už řeší sociál. odbor, protože úroveň rodiny je velice slabá .Otec, který má dítě v péči, na výchovu nestačí.

Druhá část hodnocení byla věnována zpracovaným dotazníkům, které vyplňovali jednak žáci a v trošku jiné podobě je dostali k vyplnění i rodiče.

3. Nutná oprava střechy na nové budově ZŠ

Pan ředitel K. Nývlt nás informoval o špatném stavu střechy. Po skončení porady jsme se šli podívat do posledního patra budovy. Viděli jsme pukliny a popraskané stropy, kterými zatéká přímo do tříd. Dohodli jsme se, že tento problém bude přednesen na nejbližším jednání Rady MěÚ.

4. Spolupráce s radnicí

Paní místostarostka I. Seidlmanová nabídla škole možnost exkurzí na radnici, besedy s městskou policií. Na druhém stupni lze uvažovat i o spolupráci se sociálním odborem.

Další jednání se uskuteční 4. 4. 2006 v 16,00 v knihovně.