Zápis z Rady školy - 19.5.2009

2. 6. 2009

Přítomni: I. Kaufmanová, P. Pavlová, M.Vaisarová, p. Bornová, I. Seidlmanová, L. Fulková, K. Kuchtová, M. Vintrová Omluveni : I. Řeháková, Program jednání: Nabídka aktivit pro školáky v době prázdnin

Školní družina připravuje prázdninový pobyt dětí začátkem července v ZŠ v Bražci.

V posledním srpnovém týdnu plánují provoz ŠD.

 

Městská knihovna chystá pro děti z 1. stupně v týdnu od 17.8. – 21.8. „ Putování kolem světa“. Jedná se o denní pobyt / od 8,00 – do 14,00 / pro 15 dětí.

 

Dále různé spolky pořádají prázdninové pobyty – děti z lyžařského oddílu čeká týdenní soustředění počátkem července v Radči u Úpice,Vlčata a Světlušky střediska Skaláci se těší na 14- denní tábor v Orlických horách,….

.

 

Léto dětí se sportem. Veřejná sportoviště.
 

V našem městě najdeme několik veřejných sportovišť. Nedávno vzniklo nové dětské hřiště naproti hřbitovu. Jde o zcela nový prostor pro aktivní vyžití především malých dětí. Doufejme, že se všichni návštěvníci budou chovat slušně a ohleduplně.

 

 

Exkurze dětí pátých ročníků okolních vesnických škol do ZŠ v Polici nad Metují
 

V současné době děti pátých ročníků z okolních škol absolvují jeden výukový den v ZŠ v Polici nad Metují. Poděkování patří zástupkyni Mgr. Janě Šulcové, která celou akci zajišťuje.

 

 

Mateřské školky
 

      Mateřské školky budou uzavřeny od 13. července – do 24. srpna 2009. Paní Hlávková             

      z Velkého Poříčí nabízí hlídání dětí.

 

 

Sběr léčivých rostlin
 

Každé dítě má povinnost nasbírat bylinky nebo pomerančovou / citrónovou/ kůru v hodnotě 30,- Kč. Někteří senioři se chtějí zapojit také. Předali jsme jména učitelů, kteří sběr zajišťují.

Různé- běh Harmonie
-     zrušená vývěska v Hvězdecké ulici/ kde se prezentovala ZŠ /

 

 

 

 Příští školská rada bude 16.6. v 16,00 hodin.