Zápis z Rady školy - 2. 5. 2006

3. 5. 2006

Přítomni:I. Seidlmanová, M. Vaisarová, P. Pavlová, V. Scholzová, L. Fulková Hosté: p. Holečková – vedoucí školní jídelny, p. uč. Chládková – třídní učitelka M. Kvasničky Nepřítomni: S. Riegr

Program jednání:
1. Školní jídelna

Vedoucí školní jídelny R. Holečková nás podrobně informovala o chodu , počtu strávníků a zaměstnanců školní jídelny.Od začátku školního roku k dnešnímu datu se zde stravuje každý den okolo 400 – 420 dětí a dospělých. Mohou si vybrat ze dvou jídel – objednávat lze i přes internet. Ke stravování se může přihlásit ještě asi 20 lidí z řad veřejnosti (pro ně je plná cena oběda 42,50). Jídelníček je pestrý a i nově zařazená jídla jsou velmi chutná.

2. Spolupráce ZŠ a MŠ

Do MŠ dochází p. Eva Řeháková ze ŠD, aby poskytla vadně mluvícím dětem logopedickou péči. Tím veškerá spolupráce končí. MŠ mrzí, že ZŠ nepodnikne více vstřícných kroků k prohloubení vzájemných vztahů tak, jak je to na jiných školách (např. pozvání předškoláků na vyučovací hodinu v 1. třídě,...)

3. Záškoláctví M. Kvasničky

Jak nás informovala třídní učitelka p. Chládková má M. Kvasnička od února k tomuto datu už 100 neomluvených hodin. I. Seidlmanová navštívila otce a důrazně apelovala na jeho rodičovské povinnosti. Otec připustil, že na výchovu dětí poslední dobou nestačí a neví, jak s nimi pracovat. Následně byl p. Kvasnička pozván na setkání výchovné komise, kam nedorazil a ani se neomluvil. V současné době dala škola návrh k přestupkovému řízení pro neplnění školních povinností.
Vyzýváme další třídní učitelé, ať podporují spolupráci mezi školou, policií a sociálním odborem.

4. Školní výlety

Školní výlety se uskuteční v termínech od druhé poloviny května do 20. června.

5. Propagace školy

S potěšením bylo konstatováno, že internetové stránky jsou v současné době bohatší a obsažnější.

6. Rámcový vzdělávací program

Koordinátoři:

1. stupeň – R. Kouglová
2. stupeň – V. Scholzová
Za předměty a stupně se již učitelé sešli a dohodli. Koordinátoři patrně absolvují ještě patřičná školení. Až vyhotoví rámcově vzdělávací plán ZŠ Police, budou okolní malotřídní školy hledat styčné body a společná témata, která budou rozpracována na jejich poměry a s ohledem na nástup jejich dětí do 6. třídy ZŠ Police.

 

7. Další

Upozornění na nerovnoměrné topení (v jazykových učebnách je největší zima). Netopit v době zlepšení počasí.

Další setkání bude 6. 6. 2006 v 17 hodin.