Zápis z Rady školy - 3. 10. 2006

4. 10. 2006

Přítomni: Lenka Fulková, Ida Seidlmanová, Pavla Pavlová, Vilma Scholzová, Marie Vaisarová, Bohuslav Rieger ml. Hosté: Karel Nývlt – ředitel školy

Program jednání:

Na tomto jednání byl přítomen ředitel školy. Jednali jsme nejprve o škole jako integrovaném zařízení, které zaštiťuje několik zařízení: ZŠ a MŠ Bezděkov nad Metují, MŠ Česká Metuje a MŠ Velké Petrovice. ZŠ Police nad Metují tak vyšla vstříc okolním obcím. Toto sloučení bylo provedeno na základě ekonomických důvodů. Počet sloučených škol se sice zvýšil, ale celkový počet žáků ZŠ Police nad Metují klesl.

Rádi bychom v Radě školy uvítali zástupce z MŠ Česká Metuje a z MŠ Velké Petrovice.

Dalším bodem byl projekt "Mapa školy". Jak jsme byli informováni, na tento celostátní projekt odpovídali nejenom žáci, ale i učitelé a rodiče žáků. Cílem bylo zjistit, jaká je situace a atmosféra v této škole a porovnat ji s ostatními školami v ČR.

Ve spolupráci s vedením školy v nejbližším období proběhnou "Hovory s rodiči". Bude se jednat o diskusi v aule,kde se rodiče budou moci více informovat o výchovných plánech, podat náměty k různým činnostem nebo přijít jen tak ze svého osobního zájmu.

Pan ředitel K. Nývlt poprosil o pomoc při shánění sponzorů. Dohodli jsme se na následujícím řešení. Příštímu zastupitelstvu doporučíme (při tvorbě rozpočtu) vytvořit rezervu pro spoluúčast při grantovém řízení organizací zřizovaných městem.