Zápis z Rady školy - 3. 4. 2007

4. 4. 2007

Přítomni: I. Seidlmanová, I. Řeháková, P. Pavlová, L. Fulková, M. Vaisarová, M. Vintrová, J. Kaufmanová, K. Petříčková Omluveni: K. Kuchtová

Program jednání:

Propagace školy
Na internetových stránkách je dostatečná propagace školy. Každý má možnost seznámit se s termíny různých akcí, aktuálním jídelníčkem , s umístěním našich dětí ve školních soutěžích a dalšími informacemi týkající se všech dislokovaných pracovišť Základní a mateřské školy v Polici nad Metují.
Nabídka nepovinných předmětů a dalších doplňkových aktivit pro děti ZŠ
Děti mají možnost navštěvovat různé kroužky, nepovinné předměty i výukové programy, přínosné k doplnění učiva. Nebudu se zde podrobněji rozepisovat, protože každý se může podívat na internetové stránky školy, kde najde seznam vzdělávacích programů a projektů.
Logopedická péče v MŠ
Pouze někteří rodiče dětí s poruchami řeči se zodpovědně věnují systematické logopedické péči a pravidelně navštěvují s dítětem klinického logopeda.Výslovnost je nejpalčivější problém budoucích prvňáčků.
Zápis dětí do 1. třídy.
7. února proběhl zápis do 1. třídy. Pozváno bylo celkem 64 budoucích prvňáčků.

Prozatím bylo přijato na Bezděkově 5 dětí a do Police nad Metují 48 dětí. 9 dětí se ještě podrobí lékařskému vyšetření a poté se jejich rodiče rozhodnou, zda nastoupí do školy nebo zažádají o odklad školní docházky.
Příští Rada školy bude 15.5. v 16,00 v ZŠ Bukovice .