Zápis z Rady školy - 7.10.2008

29. 10. 2008

Přítomni: K. Kuchtová, M. Vaisarová, P. Pavlová, p. Bornová, L. Fulková, I. Řeháková, I. Seidlmanová, M. Vintrová Omluveni: I. Kaufmanová Host: K. Nývlt – ředitel ZŠ a MŠ Police nad Metují

Program jednání: 
 

V měsíci říjnu jsme se měli /dle plánu činnosti školské rady/ věnovat demografickému výhledu, obsazenosti MŠ, počty dětí v nadcházejících prvních třídách a pokračující spolupráci MŠ a ZŠ. Toto téma jsme přesunuli na příští měsíc. Domluvili jsme se i s ředitelkou MŠ p. Balákovou, že přijde na listopadovou schůzku školské rady a seznámí nás se skutečností. 

1. Schválení Vnitřního řádu ZŠ a MŠ Police nad Metují a Klasifikačního řádu ZŠ a MŠ Police nad Metují /bez připomínek/. 

2. Náměty k činnosti školské rady

Oslovili jsme učitele, aby nám sdělili, co od školské rady očekávají a zároveň nám dali podněty k další činnosti. Jde nám o to, aby  práce školské rady byla smysluplná a probíhala v oboustranné spolupráci.

Doposud jsme zaznamenali tyto problémy:

Špatná výslovnost u dětí . Logopedická depistáž i péče v MŠ i v ZŠ je na velmi dobré úrovni a pokryta v plné rozsahu. Tady se spíše nabízí otázka, jak k řešení problému přistupuje rodina.

Absence žáků. Tato problematika se řeší ve spolupráci se sociálním odborem a městskou policií.

Nepořádek před školou. I tato záležitost se řeší v součinnosti s městskou policií, která pravidelně tuto lokalitu sleduje.  

3. Podpora spolupráce města se školami – výzva k zapojení do veřejného života

Snažíme se tímto způsobem oslovit učitele, zda by měli zájem podílet se dětmi na městském hlášení /nepravidelně/ nebo na vzniku propagačních materiálů. 

4. Jiné

18. září 2008 proběhla informační schůzka pracovníků PPP, učitelů 1. stupně s učiteli 2. stupně. Jednalo se o přístupech a metodách práce s integrovanými dětmi. 

Unie rodičů

Burza sportovních potřeb i oblečení se bude konat 7.11-8.11.2008 ve spolupráci s „ Maminou“.                            

                                                                      

Příští schůzka školské rady bude v úterý 4.11.2008 v 16,00 ve velké zasedací místnosti radnice.