Zápis z Rady školy - 7. 11. 2006

8. 11. 2006

Přítomni: I. Seidlmanová, M. Vaisarová, P. Pavlová, V. Scholzová, L. Fulková Omluveni: S. Rieger Hosté: K. Nývlt

V úterý 7. listopadu jsme na pozvání členek Rady školy v Suchém Dole navštívili jejich školu. Rádi jsme uvítali tuto příležitost, nejen k navázání bližších vztahů s okolními malotřídními školami, ale byli jsme také zvědaví, jak fungují alternativní metody na principu pedagogiky Montessori.
Paní ředitelka Formánková a paní učitelka Vášová nás provedly jejich školou a prezentovaly jejich výuku. Nižší ročníky pracují na principu pedagogiky Montessori, starší podle metody Začít spolu. To spojení je zajímavé, návaznost metod jejich působení jen umocňuje. Často ale musí rodičům vysvětlovat – co, proč, jak. Paní uč. Vášová proto zahájila měsíční bloky Začít spolu pro rodiče, aby si metody zažili na vlastní kůži.
Setkání v Suchém Dole bylo velmi příjemné, ale i poučné. Opět jsme se setkali s tím, že kvalitní práce se dá dělat různými / i daleko zajímavějšími / způsoby.

Po této radě požádala Vilma Scholzová a Slávek Rieger z důvodu pracovní vytíženosti o uvolnění z funkcí členů Rady školy. Změny v obsazení školské rady jsou na plánu příští RM.

V úterý 21.11. jsme se ve složení I. Seidlmanová , M. Vaisarová, L. Fulková zúčastnily „Hovorů s ředitelem“. Uspořádat toto setkání nás napadlo na jedné školské radě. Účelem bylo vést diskusi nejen o dění ve škole, ale čekalo se , že rodiče přispějí svými návrhy a nápady dalšímu nasměrování školy při tvoření školního vzdělávacího plánu. Na schůzku přišlo 11 rodičů a řešily se především drobnější připomínky ke škole, komunikace s rodiči přes internet a výdej obědů ve školní jídelně. Na závěr skupinka rodičů vyjádřila nesouhlas s přístupem a hodnocením vyučující matematiky v 8. A. Pan ředitel slíbil, že nastalou situaci bude urychleně řešit a do 14 dnů se rodičům ozve.