Zápis z Rady školy - 9. 1. 2007

10. 1. 2007

Přítomni: I. Seidlmanová, I. Řeháková, K. Kuchtová, P. Pavlová, L. Fulková, M. Vaisarová, M. Vintrová, J. Kaufmanová, K. Petříčková Hosté: Paedr. K. Výravský, Ing. Z. Cikrytová, Mgr. K. Nývlt

Program jednání:

 

1. Na lednovou schůzku jsme si pozvali zástupce gymnázia v Broumově p. ředitele Paedr. K. Výravského a Ing. Z. Cikrytovou. V přátelské diskusi jsme probrali několik aktuálních témat:

podmínky přijímacího řízení pro žáky 5. a 9.tříd
koncepce přijímacích zkoušek po zavedení rámcových vzdělávacích plánů
výuku cizích jazyků na gymnáziu
úspěšnost žáků při přijímacích řízeních na vysoké školy / 91% /
gymnázium nabízí vedle výuky nadstandardní projektové vyučování a zanedbatelná není ani mimoškolní činnost
žáci se účastní i společných projektových večerů se studenty z gymnázia v Bavorsku
Velkým motivačním stimulem na této škole je nadační fond, který každý rok ocení nejlepší studenty v několika oblastech. Na závěr Paedr. K. Výravský konstatoval, že chtějí být školou otevřenou ke spolupráci s jinými školami.Se ZUŠ v Polici nad Metují už začali pracovat na projektu „Digitální náves“.

2. Dalším bodem jednání bylo schválení Výroční zprávy školy za školní rok 2005-2006.

3. Vrátili jsme se také k problému nízké návštěvnosti dětí v MŠ v České Metuji.Příčinou je špatný přístup paní učitelky. Celá situace se bude řešit na zastupitelstvu. K jednání budou přizváni i rodiče dětí.

4. Na „Hovorech s rodiči“, které proběhly 21.11. 2006 vyjádřili někteří rodiče nesouhlas s přístupem a hodnocením vyučující matematiky v 8. třídě. Dle slov p. ředitele, který s p. učitelkou jednal, došlo k celkovému zlepšení situace. Bohužel rodiče, kteří na vzniklý problém upozorňovali, se o další postupy nezajímali a už se neozvali.

Zapsala Lenka Fulková

Příští schůzka bude 13.02.2007 v 16,00 v jednací síni MĚÚ. Připravte si připomínky a náměty k další činnosti v tomto školním roce. Díky.