Zápis z Rady školy konané 11.2.2013

15. 2. 2013

Přítomni: L. Fulková, I. Jenková, M. Vaisarová, I. Kaufmanová, I. Tautzvá, K. Šrůtková Omluveni: I. Řeháková, K. Kuchtová Hosté: V. Friml - starosta Velké Petrovice Program jednání: Návštěva MŠ - odloučené pracoviště ve Velkých Petrovicích

1. Uvítání všech přítomných
2. Prohlídka zařízení
3. Přátelské posezení a debata se zástupcem obce- vyslechnutí plánů obce na vybudování nového školské zařízení. Současné prostory jsou nevyhovující především polohou školky - přímo u hlavní silnice, zahrada ve svahu. Velmi obtížné zajištění bezpečnosti při každodenních vycházkách. Nové zařízení by mělo být v centru obce - v budově současného obecního úřadu a vzniklo by úpravou půdních prostorů. Plány jsou závislé na získání státních dotací.
4. Informace Unie rodičů- o průběhu Plesu rodičů a dalších plánů. Novému vedení Unie rodičů bylo vysloveno velké poděkování za pokračování v činnosti. Střídání generací je pochopitelné a zcela běžné. Je obdivuhodné, že se dala dohromady skupinka dalších rodičů, kteří chápou, že spolupráce rodičů a školy je nutností a potřebností k všestranné spokojenosti a k potřebné kvalitě školního zařízení.
Vedení města si velmi váží UR a bude její činnost a spolupráci se školou podporovat.
5. Informace p. starostky I. Jenkové- zřizovatel byl tento týden osloven firmou Scolarest provozující stravování, kterou zastupovala sl. Mgr. Eliška Baštářová. S nabídkou bude seznámeno vedení školy, vedoucí školní jídelny, i radní. Předběžně písemnou informací, následně na jednání RM v pondělí 18.2.2013. Je možnost navštívit společně jídelnu školy, kde tato firma již stravování provozuje - nejbližší v České Skalici. Po získání všech důležitých informací bude společně rozhodnuto, zda bude návrh firmy přijat či nikoli.



Příští školská rada se koná 25.3. od16 hodin v zasedací místnosti radnice.
Program - spojení témata z ledna + března
Kázeňské problémy žáků 1. a 2. stupně, jejich řešení ve škole i mimo, v součinnosti školy a sociálního odboru, zástupců městské i státní policie + Hodnocení 1. pololetí ve všech zařízeních ZŠ a MŠ Police nad Metují