Zápis z Rady školy konané 22.4.2013

28. 4. 2013

Přítomni: L. Fulková, I. Jenková, M. Vaisarová, K. Kuchtová, I. Kaufmanová, K. Šrůtková Omluveni: I. Řeháková, I. Tautzvá, V. Bornová Hosté: K. Nývlt - ředitel ZŠ a MŠ, J. Vaněček - starosta České Metuje, J. Rotter - místostarosta České Metuje, K. Voláková a S. Gennertová - učitelky MŠ Česká Metuje Program jednání: Návštěva MŠ - odloučené pracoviště v České Metuji

1. Uvítání všech  přítomných a seznámení s programem
2. Prohlídka zařízení
Školka má v současné době 20 dětí a z toho 8 předškoláků. Pro děti je vytvářen zajímavý program, na kterém se velmi často podílejí i rodiče. Školka pořádá pravidelné pěší výlety po okolí a zařazuje i zájezdy se zajímavým naučným programem.
3. Přátelské posezení a debata se zástupci obce- diskuse o problémech školky, spolupráce mezi školkou a obcí, spolupráce mezi ZŠ a obcí.
Školka s obcí má velmi dobré vztahy, vzhledem k většímu počtu dětí byly prostory rozšířeny o jednu místnost - ložnici. Došlo k vybavení školky novou velmi pěknou stěnou s úložnými prostory.
Přání obce - pro příští školní rok uvolnit místní žáky při konání Dne Země - obec je zaměstná na úklidu své obce, zajistí kvalifikovaný dozor.
 Příští školská rada se koná 3.6. od 16 hodin v Divadelním klubu.