Zápis ze školské rady konané 11.1.2011

16. 1. 2011

Přítomni: I. Kaufmanová, M. Vaisarová, P. Pavlová, L. Fulková, M. Vintrová, I. Seidlmanová, K. Kuchtová, I. Řeháková, V. BornováHosté: Karel Nývlt

Program jednání:
1.    Zápisy z rady

Od minulé školské rady zápisy provádí p. Vaisarová. Zápis byl dán na webové stránky školy, ještě je nutné jej vždy zaslat i členům rady.

2.    Inspekční zpráva

Rada bere na vědomí inspekční zprávu a její závěry. Nedostatky, které byly zjištěny jsou dle sdělení pana ředitele již  postupně odstraňovány.

3.    Spolupráce s Unií rodičů

Paní Pavlová informovala školskou radu o práci Unie po celou dobu jejího vedení. Zavzpomínala na akce, které již v minulosti proběhly - Pohádkový les - zde byl velký zájem a přišlo asi 150 rodičů a dětí, prázdninové rozloučení - Cesta kolem světa či polické olympijské hry - Poli-oly - zájem nebyl téměř žádný.

Příjmy Unie rodičů jsou tvořeny jednak z příspěvků rodičů (letos bylo vybíráno 70 Kč na jednoho žáka. Pokud v rodině je více dětí navštěvujících základní školu, na každé další dítě byla částka 30 Kč.). Další příjmy tvoří zisky z pořádaných akcí.

V současné době Unie pořádá dvě akce během roku - podzimní burzu a ples.

Letošní ples Unie rodičů se bude konat 12.března 2011, hudba pan Fulka.

4.    Hodnocení 1.pololetí + přechod žáků na střední školy

Hodnocení prospěchu žáků proběhne na pedagogické radě 25.1.2011.

Již teď se dá říci, že letos není takový problém se zameškanými hodinami.

Většina žáků 9. tříd si podává přihlášky především na střední školy s maturitou.

Na škole na podzim proběhlo testování žáků testy SCIO, které dává výstupní hodnocení o vědomostech žáků.

Dále na škole během jarních měsíců proběhne výzkum MAPA školy. 

5.    Středisko výchovné péče Varianta

Středisko pomáhá při řešení výchovných problémů. O pomoc při řešení výchovných problémů dětí se mohou obrátit rodiče i učitelé.

K 1.1.2011 bylo přestěhováno do budovy základní školy, kde získalo jednu místnost, která nebyla tolik využívána "Maminou".

"Mamina" zůstává též v budově školy, využívá ostatní jí pronajaté prostory +  má možnost využívat po domluvě i ostatní prostory školy.

6.    Školská rada

Školská rada má od roku 2007 devět členů.

Do školské rady byli jako zástupci zřizovatele navrženi: I. Seidlmanová, L. Fulková, I. Řeháková.

Jako zástupci rodičů byli navrženi a na třídních schůzkách 23.11.2010 a na Bezděkově 24.11.2010 byli odsouhlaseni: M.Vintrová, V. Bornová, P. Pavlová

Jako zástupci školy byli navrženi a na pedagogické radě 15.11.2010 byli odsouhlaseni: I. Kaufmanová, K. Kuchtová, M. Vaisarová