Zápis ze školské rady konané 17.1.2012

22. 1. 2012

Přítomni: I. Seidlmanová, L. Fulková, I. Řeháková, M. Vaisarová, P. Pavlová, M. Vintrová, K. Kuchtová Omluveni: I. Kaufmanová, V. Bornová Host: Věra Plachtová Program jednání: Návštěva městské knihovny - seznámení s návštěvností, akcemi knihovny a chováním dětí v knihovně

1. Uvítání všech  přítomných

2. Téma konkurzu na ředitele školy- do pátku 20.1. napsat písemné stanovisko k této otázce + krátké zdůvodnění. Každý člen rady vyjádří názor za skupinu, kterou v radě reprezentuje. Z jednotlivých vyjádření vyplyne, zda doporučit RM vyhlásit konkurz.

3. Městská knihovna a čtenářské aktivity

Paní Plachtová radu informovala, že k městské knihovně patří i knihovny v okolních vesnicích. V současné době má knihovna 880 dospělých čtenářů a 224 dětských.

Rozvinula se diskuze nad kvalitou dnešní literatury, čtenářskou gramotností, státními maturitami, které vychází z přečtených děl a na další související témata.

Knihovna spolupracuje se základní školou, pro kterou má zpracované výchovné plány. Učitelům jsou nabízena různá témata, která souvisí s výukou i společenskými tématy. A jsou připravována s ohledem k věku žáků.

Pro letošní rok bude jedním z klíčových témat výročí Jiřího Trnky, z kterého budou vycházet různé aktivity knihovny.

Knihovna spolupracuje s knihovnou ve Swinici.

A též slouží jako místo setkávání jak dospělých, tak i dětí. S tím souvisí i chování dětí v knihovně, které je v současnosti v běžných mezích.

4. Diskuze

Vznesen dotaz na sportovní hřiště, které je na sídlišti. Hřiště bývá během školního roku učiteli hodně využívané. V poslední době se objevili problémy s  bezpečností - hodně střepů v okolí, psí výkaly v doskočišti a pod.

O problémech město ví. Atletická dráha nemá kvalitní základ pro běžnou údržbu a v současné době by kvalitní oprava stála okolo 750 tisíc. Město proto hledá nejvhodnější řešení tohoto problému.

 

 

Příští školská rada bude 6.3.2012 na městském úřadě. Témata budou: Unie rodičů, kroužky v ZŠ, spolupráce a veřejný život.