Zápis ze školské rady konané 26.6.2012

11. 7. 2012

Přítomni: I. Jenková, L. Fulková, K. Kuchtová, M. Vaisarová, P. Pavlová, M. Vintrová, I. Kaufmanová, V. Bornová, I. Řeháková Hosté: p. K. Nývlt a pí. I. Tautzová Program jednání: Hodnocení školního roku

1. Uvítání všech  přítomných

2. Výsledek konkurzního řízení- pan K. Nývlt obájil funkci na ředitele ZŠ

3. Hodnocení školního roku

ZŠ Police: Počet žáků v letošním roce byl stejný jako loni. Snížené známky z chování jsou především  za neomluvené hodiny a záškoláctví.

Pro příští školní rok:

6. ročník - budou 2 třídy - třídní učitelky pí Nekvindová a pí Šolcová

5.B - pí Teichmanová - přebírá třídu po pí Kouglové

1. třídy - třídní učitelky pí Taucová a pí Kouglová

Vzhledem ke změně na Bezděkově (rušení jedné třídy vzhledem k malému počtu žáků) p. Meierová od září bude učit v Polici nad Metují. Nahradí pí Pitašovou, která dostala výpověď a odchází do Velkého Poříčí. Učit tedy bude ve 4.A.

MŠ Police: Zde se pracovalo dobře. Pí Seidlmanovou, která odešla nejprve na nemocenskou a pak na mateřskou dovolenou zastoupila pí. Šumberová. Školka byla plně naplněná.

ZŠ a MŠ Bezděkov nad Metují: Rok byl velmi klidný, pracovalo se velmi dobře.

Do školy ze školky odchází 7 dětí (5 na Bezděkov, 1 do Police na Metují a 1 do Náchoda), 1 dítě dostalo odklad školní docházky.

Od září zde dochází ke velké změně. Bude jen jedna třída se třemi postupnými ročníky - celkem pro 12 žáků.

MŠ Česká Metuje: I zde byl rok velmi klidný, školka má nové vybavení. Školka je plně naplněná. Srdečně zve školskou radu na prohlídku.

MŠ Velké Petrovice: I zde se pracovalo dobře, do školy odchází 5 dětí, 3 děti dostaly odklad školní docházky. Poslední dva měsíce práci hodně ovlivňovala nemocnost.      

4. Unie rodičů

Pí  Pavlová předává svou funkci pí Tautzové. Nová předsedkyně Unie rodičů, která se rady zúčastnila jako host,  má určité představy a nápady na činnost. Všichni jí držíme palce, ať se jí záměry podaří a přejeme jí hodně úspěchů.

Paní Pavlové bylo vysloveno poděkování za dlouholetou práci.

5. Různé:

Školní rada souhlasí se záměrem p. Jansy na výzdobu školy sportovní nástěnkou.