Zápis ze školské rady konané 3.12.2014

13. 1. 2015

Přítomni: Fulková, Kuchtová, Šrůtková, Kaufmanová, Jenková, Vaisarová, Maryšková Omluveni: Řeháková, Tautzová Nepřítomen: Vaněček Program jednání: První schůzka po komunálních volbách, doplnění rady

Asi jsem v předvánočním shonu zapomněla nebo se nám zápis ztratilcrying, ale zjistila jsem, že nám zde chybí poslední zápis. Takže se omlouvám a chybu napravuji.

1. Uvítání všech přítomných – pí Fulková
2. Přivítání nového člena rady – pí Maryškové, vzájemné představení
3. Schválení Výroční zprávy – zpráva byla schválena jednohlasně.
4. Informace Unie rodičů: 28.11. a 29.11.2014 proběhla Burza. Letos bylo méně lidí než běžně, výdělek byl 11 556Kč.
Pokud rodiče mají zájem vedení Unie kontaktovat – mají možnost přes webové stránky školy. A opačně i Unie rodičů má možnost informovat rodiče o své činnosti buď na webových stránkách školy, nebo i v Polickém měsíčníku.
Příprava Plesu rodičů je v jednání. Veřejnost bude včas informována.
Na jaro by bylo možné uspořádat společný výlet rodičů, dětí i učitelů – zájem o tuto akci vyplynul z dotazníků, které byly vyplňovány rodiči na jaře 2013.
5. Diskuse – v této předvánoční době je dobré zvážit vhodnost výběru některých písniček, které se ve školách nacvičují. Zamyslet se nad obsahem jejich slov i vhodnosti použití vzhledem k věku žáků.
- Je nutné předávat přesné informace. Na městském úřadě v současné době byly zavedeny pondělní porady, kdy se sejdou všechny důležité složky – zástupci jednotlivých odborů, technických služeb a příspěvkových organizací. Všichni se vzájemně snaží o spolupráci a informovanost.
- Vydávání časopisu Duha – bylo by vhodné před vydáním oslovit i další složky – Unii rodičů, zřizovatele, školskou radu, zda nemají některé informace, které by chtěly rodičům sdělit.
- Již několikrát byla projevena snaha dát prostor k diskusi s rodiči. Pokud se podaří najít nějaké vhodné téma, mohla by se tato diskuse uskutečnit v únoru.
- Otázka pracovních sešitů – musí jich být tolik? Bylo by vhodné zvážit psaní do obyčejných sešitů – vedení k úpravě, matematické postupy….
- Ještě jednou zpět k Unii rodičů – od rodičů vzešla otázka, nač se vlastně platí poplatky, co je z nich hrazeno? Bylo by vhodné, aby Unie uveřejňovala vyúčtování – příjem a výdej. Vhodné jednak dát do Duhy, ale i na webové stránky.


Příští schůzka 20.1.2015 v 16 hodin v budově ZŠ Police n. M..