8. 8. 2022

Červen byl pro nás měsícem her a zábavy. Děti využily ke hrám dinosauří plyšáky, procvičily si barvy a jejich odstíny. Při červnových akcích nám přálo počasí, za což jsme velice vděční.

Vydali jsme se vlakem do Broumova na farmu Wenet, pozorovali jsme pávy, velbloudy, lamy, papoušky, různé druhy drůbeže…Využili jsme i různých hracích koutků - děti se proběhly a procvičily své pohybové dovednosti. K obědu jsme na farmě opékali buřty.

Další akcí bylo po dvouleté přestávce spaní ve školce. Této akce se účastnili pouze současní a budoucí předškoláci – celkem nás bylo 11. Jeli jsme autobusem do Police na zmrzlinu, navštívili jsme Pellyho park a pomalu jsme se vydali přes Žděřinu zpět. Cestou jsme opět využili různé herní koutky, zahráli jsme si šipkovanou. Ve školce jsme si k večeři uvařili špagety, děti strouhaly sýr, míchaly špagety, pomáhaly s mytím nádobí. Po večeři jsme zhlédli pohádku – Nejkrásnější hádanka.

Během června pokračoval v Broumově plavecký kurz. Poslední akcí byla besídka, kde se s námi předškoláci rozloučili. Tématem besídky byl kalendářní rok s jednotlivými měsíci. Každé dítě ostatní seznámilo s tím, ve kterém měsíci slaví narozeniny. Pásmo provázely básničky, písničky a tanečky. Rozloučili jsme se s pěti předškoláky, přejeme jim hodně školních úspěchů.