5. 4. 2017

V týdnu od 27.3. 2017 do 31.3.2017 proběhl na Bezděkově „Barevný týden“. Děti ve školce i žáci škole se každý den seznamovali s jednou barvou.

Pro školáky to však neznamenalo, že by se celý týden neučili. Každý den vždy museli nejprve odvést práci jak v českém jazyce, tak v matematice. Teprve potom se mohli věnovat barevným činnostem. Ty byly zaměřeny na práci s danou barvou.

Pondělí byl ORANŽOVÝ DEN – školáci si vyrobili koláž z pomerančů a pak vyzkoušeli hbitost a šikovnost svých prstů. Z krepového papíru vyráběli hyacint.

Úterý byl ZELENÝ DEN – zde jsme vyráběli trávu pomocí prstů, která byla plná housenek a človíčků, kteří si v ní zasportovali.

Středa byla ŽLUTÁ – zde jsme sice nic nevyráběli, ale shlédli jsme projekce v pořadu JEDEN SVĚT. Všechny dokumenty nás oslovily a hodně jsme si z nich odnesli.

Čtvrtek byl ČERVENÝ DEN – na čtvrtce se objevily jahody a berušky. Prstíky vyráběly rudou růži.

A pátek byl MODRÝ DEN – v rybníce plavaly rybičky, některé jsme mohli i foukáním vylovit z misky. Kytičkou byl modrý karafiát. Pak jsme si ještě vyrobili pampelišku, na kterou ve středu nebyl čas. Všechny květiny si žáci odnesli domů.

Celý týden se nám povedl a všichni jsme z práce měli radost.

Soubory