3. 4. 2023

Když nám 17.března skončil barevný týden se základními barvami, bylo to školákům líto a navrhli, že bychom si mohli udělat ještě jeden, s dalšími barvami, když je ten náš svět tak krásně barevný. Uskutečnili jsme ho od 27.3. do 31.3.2023

Barvy jsme vybírali společně. Pondělí bylo bílé, úterý fialové, středa černá, čtvrtek šedý a pátek duhový. Během týdne jsme se nejen učili, ale také jsme hodně vyráběli a některé výrobky jsme zaměřili na Velikonoce.

V pondělí jsme si vyrobili sedmikrásky a beránka, kdy jsme se naučili natáčet proužky papíru na tužky. V úterý jsme vyráběli květiny a pomocí patchworku zdobili vajíčka. Ve středu jsme nejprve připravili různé druhy limonád a pak jsme si hráli se stíny.  Ve čtvrtek se nám po škole nejprve rozběhly myši a hned na to je běželi chytat kočky. Zajímavě dopadly květiny, kdy jsme spojili černou a šedou. A v pátek jsme využili duhu k velikonočním zvířátkům, vybarvili jsme si kytičky, kterými jsme ozdobili závěsy na dveře nebo okna, a ještě jsme stihli vyrobit krásné motýly.

 Celý týden jsme si moc užili a musíme poděkovat rodičům, kteří nás v barvách podpořili, žákům připravili vhodné oblečení. Žáci nejen krásně spolupracovali, ale do školy někteří nosili i hračky v zadané barvě. Děkujeme všem.

Soubory