29. 3. 2022

V týdnu od 21. března jsme na Bezděkově měli barevný týden. Každý den byl věnován jedné základní barvě. Žáci i děti ve školce chodili do dané barvy oblečení, úkoly a práce byly na zvolenou barvu zaměřené. Školáci každý den začali záznamem barvičky do svého kalendáře.

Pondělí bylo žluté – tento den se vše krásně rozsvítilo. Vyrobili jsme si pampelišky, zazpívali písničky o sluníčku, kreslili žluté věci.

Úterý bylo zelené – písničku Travička zelená známe již ze školky, přidali jsme píseň o Žabce Katce, kterou jsme cvičili při hudební výchově. Trávu jsme si i namalovali a sluníčko nám probudilo spoustu broučků v trávě. Při pracovních činnostech jsme vyrobili velikonoční výzdobu - věnce z vyfouklých vajíček. Také jsme probudili žabky, které si mohly na závěr dne udělat i závody.

Středa byla červená – písnička Červený šátečku, v travičce se probudily berušky. Také jsme pro maminky vyrobili červené tulipány.

Čtvrtek byl oranžový – písničku Slunéčko zapadá za hory jsme neznali, a tak jsme se ji naučili. K ní jsme pak vyrobili krásné obrázky. Žáci 3.ročníku si vyrobili oranžové tulipány, protože ve středu měli anglický jazyk a tulipány nedělali.

Pátek byl modrý – písnička Jaro je tu. Modré rybníky s rybkami, chrpa a úkol nakreslit modré věci. Žáci 3.ročníku si vyrobili 3D žraloky.

Práce po celý týden se nám velmi líbila. Byla náročná na pozornost a přesnost. Teď nás opět čeká běžná práce a prověřování znalostí, protože 3.čtvrtletí se rychle blíží.

Soubory