17. 4. 2023

Měsíc březen v Mateřské škole v Bezděkově n. M.  patřil tématu „Lidská povolání“. Pomocí námětových her se děti vcítily do různých profesí. Z encyklopedií a obrázků si rozšiřovaly a doplňovaly poznatky. Děti vyprávěly o zaměstnání svých rodičů. Každý se zamyslel nad tím, čím by jednou chtěl být a proč. Na toto téma nakreslily i velmi zajímavé a nápadité obrázky.
Zavítali jsme i do světa techniky a dopravních prostředků. Děti si nakreslily velký model města se silnicemi, parkovišti a spoustou významnými budov, který pak uplatnily při hrách. Získávaly zkušenosti o základních pravidlech silničního provozu a některých dopravních značkách. Hráli jsme si na řidiče, chodce a různé dopravní situace.
S dětmi jsme také nahlédly do fungování integrovaného záchranného systému. Starší děti již znají telefonní čísla na hasiče, záchrannou službu i policii a dokázaly, že se dokážou v určitých situacích i zodpovědně zachovat. V rámci tohoto tématu jsme si udělali vlakem exkurzi do hasičské stanice ve Velkém Poříčí. Hasiči nás provedly rozlehlými prostory stanice a seznámily děti se svou technikou, výzbrojí a výstrojí. Mnoho si tu děti také prakticky vyzkoušely. Odcházely nadšené a plné dojmů.
V první jarní den k nám do školky zavítalo maňáskové divadýlko se třemi pohádkami. Dlouhý, Široký a Bystrozraký, O Koblížkovi a Tři prasátka.
V měsíci březnu naše školka zažila také „Barevný týden“. Každý den v týdnu jsme prožili jednu barvu. Děti přicházely do školky barevně oblečené, barevně tvořily, vyráběly, malovaly a paní kuchařka nám připravovala jídla určené barvy. Měli jsme tak den červený, zelený, modrý, oranžový a žlutý. Tento veselý projekt jsme si užili společně i se školáky i veškerým personálem.



Soubory