15. 5. 2023

Ve čtvrtek 27.dubna jsme jeli linkovým autobusem do Náchoda. Zde jsme měli naplánovanou návštěvu divadla Beránek, kterou jsme spojili s exkurzí do okresního města.

V Náchodě jsme se nejprve zastavili u dřevěných soch medvědů, pak jsme se podívali na příjezd vlaku a pomalu si prošli Kamenici. Na náměstí jsme si dali malou svačinu a pak už byl čas, abychom vstoupili do divadla Beránek.

V šatně jsme si odložili bundy a batůžky a společně vyšli po schodech do sálu, obdivovali krásnou výzdobu. Za chvíli pak na jevišti začala pohádka „Little Red Riding Hood“ – „Červená Karkulka“, kterou hrálo divadlo ze Zlína. Pohádka byla zajímavá především tím, že herci říkali texty anglicky i česky, a my si tak mohli ověřit naše znalosti anglického jazyka.

Potěšilo nás, že jsme většině rozuměli. Při představení jsme se hodně nasmáli, protože repliky byly velmi vtipné. Celé přestavení se nám velmi líbilo.

Po představení jsme si vzali své věci a prošli nově upraveným zámeckým parkem k zámku. Podívali jsme se na medvěda Ludvíka, ukázali si zbytky hradu a jeho opevnění, a pak si dali svačinu na nejvyšším bodu parku s překrásným výhledem na město.

Zašli jsme se podívat i do bývalého letního kina, kde je již mnoho let obora s daňky a muflony.

Autobusem jsme se vrátili na Bezděkov právě k obědu. Den byl pro nás v mnohém velmi přínosný a dozvěděli jsme se spoustu zajímavostí.

Soubory