5. 5. 2021

Ve čtvrtek 22. dubna jsme ve škole společně oslavili Den Země. Nejprve jsme si povídali o významu tohoto svátku, ve školní družině jsme si vyrobili naučný flipbook – skládanou knížku s informacemi o tom, jakým způsobem můžeme chránit naši planetu a nakonec jsme se vydali na několikakilometrovou naučnou stezku.

Na cestě jsme museli projít 10 stanovišť, na kterých jsme museli plnit různé vědomostní úkoly –  Poznávali  jsme jednotlivé světadíly, naučili jsme se, která zvířata žijí na souši, která ve vodě. Dozvěděli jsme se, jak a proč šetřit vodou, sbírali jsme malé kapičky, které jsme měli za úkol posbírat do konvičky. Hledali jsme po lese ukryté obrázky zvířat, které můžeme v lesích potkat. Poznali jsme také planety, které tvoří celou sluneční soustavu a snažili se zapamatovat jejich jména. Za každý splněný úkol jsme dostali obálku, kterou jsme museli donést až do cíle cesty.

Na posledním stanovišti jsme všechny obálky rozbalili a posledním úkolem bylo správně roztřídit obrázky odpadků do jednotlivých barevných kontejnerů.

V poslední obálce jsme nalezli nápovědu k ukrytému pokladu, který jsme brzy objevili. Za odměnu jsme dostali nějaké dobroty a hlavně diplom za absolvování naučné stezky.

Počasí nám krásně vyšlo a tak jsme si mohli užít spoustu zajímavých aktivit na čerstvém vzduchu.

Soubory