9. 5. 2023

Měsíc duben jsme zahájili chystáním na velikonoční svátky. Tvořili jsme dekorace, učili se velikonoční koledy a na koledování jsme si také zahráli. Školku jsme ozdobili ovečkami, slepičkami, kuřátky, vajíčky, zajíčky. Na zvířátka jsme vymysleli i spoustu her, pohádek a písniček. Děti tvořily z různých netradičních materiálů a vyzkoušely i různé výtvarné techniky. Výrobky si děti na svátky odnesly domů.

Zbytek měsíce dubna patřil krásnému ročnímu období - jaru. Společně jsme pozorovali budící se přírodu. Na vycházkách jsme si pojmenovali první jarní květinky a pozorovali jsme jarní práce na zahradách. Popsali jsme si podmínky, které potřebují rostliny k životu. Zkoumali jsme hlínu, sledovali drobné živočichy a vyhledávali si o nich v encyklopediích různé zajímavosti. Zasadili jsme si semínka a pozorovali, jak klíčí a rostou. Děti si je pravidelně zalévaly. Popsali jsme si části rostlin.

Viděli jsme přilétat ptáky z teplých krajin a zaposlouchali se do jejich jarních písniček.

Co jen počasí dovolilo, užívali jsme si volného pohybu v přírodě.

Tradici pálení čarodejnic jsme si připomněli zaklínadly, mícháním elixírů a pohádkou O perníkové chaloupce. Samozřejmě i tvořením čarodejnic.

Předškoláky čekal velký den  - zápis do ZŠ.

Soubory