27. 9. 2018

V pátek 21. září jsme navštívili Lesní školku Broumov-Pasa. Počasí bylo jako stvořené pro pobyt v přírodě, tak jsme se všichni moc těšili.

Zaměstnanci školky pro nás připravili milé uvítání v podobě čaje a sušenek. Přivítal nás pan Kubeček, který pracuje ve školce jako „školkař“. Na uvítanou nám zatroubil na lovecký roh a k tomu i krásně zazpíval, což se nám moc líbilo. Pak jsme si představili z čeho získáváme semínka stromečků, jaké známe šišky a podle čeho je poznáme.

Prohlédli jsme si také fóliovník, kde se pěstují malé semenáčky, ze kterých pak vyrostou dospělé stromy. Dozvěděli jsme se také, jak se o stromečky musí pečovat a kolik práce stojí vypěstovat jeden strom.

Prohlédli jsme si celý areál školky včetně rybníku, který úplně lákal k lenošení. Zkoušeli jsme rozeznávat různé listnaté a jehličnaté stromy podle listů, plodů  , podle toho kde stromy rostou. Dozvěděli jsme se také mnoho zajímavostí o zvířatech, která můžeme v lese potkat, která lesu pomáhají a která mu naopak škodí.

Nakonec nám pan „školkař“ ukázal sněžnou jámu, která slouží k uskladnění stromků v chladu.

Ve školce jsme strávili více než 2 hodiny, moc se nám celá návštěva líbila. Pan Kubeček se nám po celou dobu skvěle věnoval, předal nám mnoho zajímavých informací. Nakonec si mnozí z nás odváželi ze školky i různé stromečky a okrasné keře v květináčích, které jsme si doma zasadili.

Soubory