20. 1. 2020

V úterý 7.1. jsme zajeli do Police nad Metují, kde nás čekala odměna za naše nastudování pohádky O Budulínkovi. Byli jsme se podívat, jak zvládli představení žáci ze školy v Suchém Dole. Ti v divadle vystupovali s muzikálem Noc na Karlštejně. Obdivovali jsme, jak zvládli těžké texty i krásný zpěv. Byl to pro nás pěkný zážitek, protože si umíme představit, kolik dřiny za jejich výkonem stojí. Moc jim děkujeme.

Ve středu 8.1. nás navštívilo Maňáskové divadlo ze Šternberka se třemi pohádkami – Perníková chaloupka, Červené klubíčko, Kohoutek a slepička.
Pohádky byly velmi pěkné, s písničkami, maňásci krásní a my se dobře bavili.
Ve čtvrtek 16.1. jsme dostali pozvání podívat se do vánočně vyzdobeného kostela svatého Prokopa na Bezděkově.
Prohlídku nám umožnil pan Verner, paní Gennertová a paní Kristová. Paní Gennertová nás seznámila s výzdobou kostela a přečetla nám příběh o mateřské lásce. Pak nás vzala k varhanám a zde zahrála několik vánočních koled, které jsme si společně zazpívali. Ti, co se učí hrát na klavír, měli možnost si hru na varhany vyzkoušet.
Po zpěvu nás vzal pan Verner k věžním hodinám. Zde jsme viděli kameny, které se pohybují, když hodiny odbíjejí, hodinový stroj a hlavně zvony, které jsou tři. Prozkoumali jsme zákoutí kostelní půdy. Protože výstup do věží je po úzkých točitých schodech, splnili si někteří z nás „Bobříka odvahy“ a my jsme rádi, že jsme to všichni zvládli.
V kostele se nám moc líbilo a děkujeme všem, že jsme měli možnost se sem podívat.

Soubory