6. 3. 2018

V měsíci lednu jako každý rok se školáci především soustředili na studijní výsledky. Ty nám trochu kazili různé nemoci, ať to byla chřipka, průjmy a zvracení či obyčejné nachlazení.

Přesto jsme si udělali chvilku a jako každý rok, ve středu 10. ledna, navštívili vánočně vyzdobený kostel. Moc nás potěšilo, že mimo paní Gennertové, paní Kristové a pana Vernera si na nás udělal čas i pan farář. Jeho vyprávění bylo velmi zajímavé a my se dozvěděli zase něco nového – mimo jiného i o kadidle. Zároveň jsme si vyzkoušeli akustiku kostela a jednak z lavic a pak i z kúru. Na varhany nám pěkně zahrála paní Gennertová, s kterou jsme si zopakovali vánoční písničky. A pak si hru na varhany vyzkoušela i Baruška s Aničkou Beranovi. Písničky jsme si vyzkoušeli zpívat i do mikrofonu, kdy byl krásně ozvučený celý kostel.

Jako každý rok školáci nakonec vystoupali ke zvonům a hodinám. Pro některé to byla opravdová zkouška odvahy. Točité schody byly jako vždy hodně záludné. Pohled na posouvání závaží při odbíjení hodin byl naším rozloučením s kostelem.

Moc děkujeme všem, kteří nám prohlídku umožnili. Již se těšíme na příští návštěvu.

A na konci měsíce nás již čekalo vysvědčení. Protože se letos hodně snažíme, potěšilo nás, že jsme na něm našli jenom jedničky a několik dvojek.

Soubory