9. 12. 2022

V listopadu jsme se ve školce věnovali tématu „Každý máme svůj domov“.

Děti vyprávěly o svých rodinách, o svém domově, učily se pojmenovat rodinné příslušníky a starší děti i rodinné vztahy mezi nimi. V rámci vycházek nás každý zavedl ke svému domovu a snažil se pojmenovat jednotlivé části domů a popsat místnosti uvnitř.

Děti se ve školce pomocí her proměnily v tatínky a maminky, vyzkoušely si některé domácí práce a snažily se zacházet s předměty denní potřeby. Poučily se i o nebezpečí, které hrozí při jejich nepozorném nebo nesprávném používání.

Děti se naučily rozlišovat materiály, z kterých jsou předměty kolem nás vyrobeny a pomocí pokusů poznávaly jejich vlastnosti.

V listopadu jsme absolvovali dvě kulturní akce: Maňáskové divadýlko „Zvířátka ze statku“ a hudební vystoupení „Vánoční zpívání“ ve školce.

V pondělí 28. listopadu jsme se ještě zúčastnili akce „Rozsvěcení Vánočního stromečku před kostelem“. Ráno děti pomáhaly ve školce s přípravou jablečné buchty na pohoštění pro veřejnost. Večer  se děti s lampiónky prošly v průvodu, zazpívaly u stromečku koledy, odpočítáváním rozsvítily Vánoční stromeček a odstartovaly tak adventní čas. Vánoční atmosféru nám dotvořili ještě starší kamarádi hrou Vánočních koled na dechové nástroje. Teplý čaj  a napečené buchty pro všechny  byli příjemnou tečkou za tímto večerem.

Soubory