3. 4. 2023

V úterý 21.března za námi do školy přijelo po delší době maňáskové divadlo Štemberk. Letos si pro nás připravilo opět tři pohádky. Děti ze školky i školáci se na ně moc těšili.

První pohádka byla Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Všichni jsme společně drželi pěsti princi, aby zlého kouzelníka porazil. Spolu s jeho kamarády se mu to povedlo.

Druhá byla O Koblížkovi. Někteří školáci se domnívali, že tuto pohádku neznají. Během představení si uvědomili, že tomu tak není a že písničku, kterou Koblížek zpíval znají velmi dobře.

Poslední pohádkou byla Tři prasátka. Na tu se všichni těšili, protože ji dobře znají. Byla nádherně zahraná.

Při představení nás překvapily velmi krásně udělané kulisy i kouzelně vyrobení maňáskové. Pohádky byly moc pěkné a mezi nimi jsme si zazpívali několik známých písniček. Pro některé školkové děti to bylo první setkání s divadlem a jsme moc rádi, že jsme jim ho mohli umožnit.

Školáci pak v pátek 24.března vyjeli do Police nad Metují do velkého divadla, kde viděli nádherný muzikál Sedmero krkavců. Toto představení nastudovali žáci ZUŠ Police nad Metují a my jsme zde mohli vidět naše kamarády, kteří ZUŠ navštěvují. Byl to velmi silný, až špičkový zážitek. Všem účinkujícím i učitelům ZUŠ, kteří se na představení podíleli, moc a moc děkujeme. Bylo to

Soubory