24. 5. 2018

Již několik týdnů žil první stupeň naší školy přípravami na akci Odpoledne v klášteře. Třídy nacvičovaly, vyráběly, malovaly, učitelky i uklízely a zdobily klášter.

Bohužel ve čtvrtek 17. května nás zradilo počasí. Celé dopoledne pršelo. Stánky nemohly být v zahradě a musely zůstat ve studených chodbách kláštera.

I přesto se akce vyvedla. Děti na sále předvedly svá vystoupení, starší žáci pak pomáhali s prodejem nebo si sami organizovali dílničky. Velmi nás potěšilo, že se zapojil i 2. stupeň naší školy, a to pěveckým vystoupením, stánkem s pokusy a krásnými obrázky. V zahradě nakonec bylo k vidění zvířectvo, artistické a kouzelnické vystoupení. Návštěvníci se mohli občerstvit limonádou, kávou a dobrotami od maminek a babiček.

Děkujeme všem rodičům a přátelům naší školy, kteří nám vyšli vstříc (pekli buchty, vyráběli kostýmy...). Za všechny bych jmenovala alespoň Fulkovy, Mitterwaldovy a paní Hornychovou, bez jejichž pomoci bychom se neobešli. Děkujeme dětem, že zvládly tak náročný den (ráno ještě Den s lesníkem) a zvláštní poděkování patří Lence Meierové za organizaci, optimismus a energii, kterou do této akce vložila.

Za 1. stupeň ZŠ, A. Kolářová

 

Soubory