17. 6. 2019

V pátek 14.6.2019 jsme vyrazili na náš další projektový den. Tentokrát do Jánských Lázní, kde jsme chtěli navštívit Stezku korunami stromů.

Předem jsme se domluvili s panem Pavel Tlakačem, lektorem ekologické výchovy Správy Krkonošského národního parku na trase naší prohlídky.

Procházka začala u dolní stanice lanovky na Černou horu. Po seznámení  představení jsme vyšli značenou cestou ke Stezce. Cestou jsme pozorovali brouky, rostliny, larvy, poslouchali zpěv ptáků a snažili se odpovědět na otázky pana lektora. Ten nám sděloval velmi zajímavé informace. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavostí o lese i jeho obyvatelích, hledali jsme vyklíčená semínka jedlí, ukázal nám, jak vypadá larva kůrovce i samotný kůrovec. Objevili jsme i první houby. Společně jsme došli ke vchodu na Stezku korunami stromů a při stoupání po jejich cestičkách jsme měli možnost si ověřit, co jsme si z pozorování v lese zapamatovali. Na vrcholu Stezky jsme ještě využili interaktivní hodiny se zvuky našich ptáků. Pak již se s námi pan Tlakač rozloučil.

Projektový den hodnotíme jako velmi přínosný. Žáci se dozvěděli spoustu nových informací a už vědí, na co v lese dávat pozor, abychom jej nepoškozovali. Pan lektor byl výborně připraven. A my mu mockrát děkujeme.

 

Soubory