22. 5. 2019

Ve středu 15.5.2019 jsme vyjeli vlakem do Prahy. Po vystoupení z vlaku jsme museli splnit první úkol – od hlavního nádraží najít cestu k Prašné bráně. Zde na nás čekala paní průvodkyně.

Ta nás v Praze přivítala. Pak jsme se rozdělili do 4 skupin. Každá skupina dostala měšec, do kterého jsme získavali za správné splnění úkolu groše. Po vysvětlení zajímavostí o Prašné bráně jsme se vydali na cestu za strašily Starého města - kolem Ungeltu ke kostelu svatého Jakuba. Cestou každá skupina doplňovala pracovní list – hledali jsme domovní znamení. Při vyhodnocení nám vyšla tajenka Ungelt – Týn. Po  cestě jsme také poslouchali zajímavý výklad s pověstmi o strašidlech.

Pak jsme prošli kolem Týnského chrámu na Staroměstské náměstí. Odtud jsme zamířili k městské knihovně. Další cesta vedla kolem jezuitské koleje zpět na Staroměstské náměstí k Orloji. Zde nám paní průvodkyně popsala celý orloj. Koukli jsme se na pohyb apoštolů ve 12 hodin. Pak jsme se šli podívat do Starom+stské radnice, kde jsme si poslechli pověst o Libuši.

Naše další cesta vedla na Václavské náměstí. Zde byl konec našeho putování. Celkem jsme slyšeli vyprávění o 8 strašidlech, splnili spoustu úkolů, za které jsme získali groše. Zde jsme si je spočítali a ti nejbohatší dostali jako upomínku jeden groš na památku. Každý obdržel magnetku. Rozloučili jsme se s paní průvodkyní.

Pak jsme se šli ještě podívat po Václavském náměstí. Před sochou Václava probíhala akce na podporu rakoviny a právě zde měla vystoupení Heidy Janků. Tak jsme se na chvíli zastavili a poslechli si její písničky. Prošli jsme se ještě kolem Národního divadla ke Karlovu mostu. Za ním jsme si koupili trdelníky, vrátili jsme se na Václavské náměstí a svezli se metrem k hlavnímu nádraží. Zpáteční cesta vlakem nám velmi rychle utekla.

Projektový den se nám velmi líbil a všichni jsme měli spoustu krásných zážitků.

Soubory