31. 12. 2022

Prosinec – adventní čas je pro děti tím nejkrásnějším a nejtajemnějším obdobím v roce. Čekání na  stromeček , Ježíška a Vánoční prázdniny dětem ve školce pomohl přečkat stromečkový adventní kalendář.

5.prosince jsme měli ve školce vzácnou návštěvu – za dětmi přišli Mikuláš, čert a anděl, kteří měli pro každého přichystaný dárkový balíček.

Vyprávěli jsme si o Vánocích, o tom, proč vlastně tyto svátky slavíme. Vystavili jsme si betlém a pověděli  jsme si příběh o zobrazených postavách. Nad obrázky jsme si vyprávěli, co nás čeká, jaké jsou Vánoční zvyky.

Vánoční těšení jsme si užívali nadšeným vyráběním přáníček, ozdobiček, svícínků a jiných dekorací, abychom si vyzdobili školku i domovy. Děti se seznámily s různými výtvarnými technikami a vyráběly z netradičních výtvarných materiálů. Vykrajovali a tvořili  jsme i Vánoční cukroví, které nám pak paní kuchařka upekla a které pak posloužilo jako malé občerstvení pro rodiče na Vánoční besídce.

Vystoupení na Vánoční besídku jsme s dětmi společně chystali v průběhu celého prosince. Vánoční besídka pro rodiče i veřejnost se konala 20. prosince na sále místního pohostinství. Secvičili jsme tanečky, písničky, básničky, říkadla s pohybem i  Vánoční koledy. Děti se učily tanečním krokům, hře na rytmické hudební nástrojky, vnímání hudby, společenskému vystupování a především spolupráci ve skupině.

To nejkrásnější  - Vánoční nadílka ve školce -  byla tou nejhezčí odměnou za zdařilé vystoupení. Děti s rozzářenýma očima rozbalovaly dárečky, děkovaly Ježíškovi a nové hračky v rukách dětí hned ožily.


  

Soubory