11. 9. 2023

Vítězstvím v krajském finále Odznaku všestrannosti olympijských vítězů si Vašek Strnad zajistil přímou účast na republikovém mistrovství této celostátní soutěže. Dva dny po zahájení školního roku jsme tedy vyrazili do Brna. Třídenní akce se účastní na 620 závodníků, 180 kantorů, na šedesát olympioniků a protože na akci se s organizátory podílí i početné skupiny vojáků a policistů, pohybuje se na plochách stadiónu VUT Brno více jak tisícovka lidiček. Prostě akce jako Brno.

Na šestou hodinu honem na snídani a ještě večer o půl osmé program na stadionu … není to žádný odpočinkový zájezd.  Konkurence ve všech kategoriích je tady vskutku obrovská a sešli se tady opravdu šikulové, ať už holky nebo kluci. A Vašek se mezi nimi neztratil. Koho by zajímaly výsledky v jednotlivých disciplínách, toho odkážu na rf.sazkaolympijskyviceboj.cz a tady si dohledáte vše, co vás zajímá.

Kromě sportování a možnostmi setkání se se sportovními legendami minulosti i současností je nabízen i velmi pestrý doprovodný program.  Na nudu v Brně opravdu není čas a tak již samotná účast se stává doživotním zážitkem. Šanci má každý z vás.  Začíná to školním sportováním, okresním kolem, které také pořádáme u nás a při troše úsilí a umu to může klapnout i v tom kraji. Neváhejte, stojí to opravdu za to.

Závěrem bych chtěl poděkovat Vaškovi nejen za sportovní bojovnost a snahu, ale také za jeho vzorné chování a vystupování, kterým vzorně reprezentoval naši školu, naše město.

Věřím a doufám, že se do Brna podívá příští rok více reprezentantů naší školy. Něco pro to dělat můžete začít třeba už dnes …

Tak hodně zdaru, Petr Jansa, kabinet tv


Soubory