14. 11. 2022

Měsíc říjen patřil krásnému tématu – „Podzim“.

 Děti poznávaly houby, stromy a plody, ovoce a zeleninu, lesní zvířátka. Prohlíželi jsme encyklopedie a společně jsme hledali odpovědi na nejrůznější dětské zvídavé otázky z podzimní přírody. Dozvěděli  jsme se, jak se která zvířátka, ptáci  i okolní příroda chystají na zimní odpočinek.

Užili jsme si ovocno–zeleninové dny – děti pozvávaly ovoce a zeleninu podle vůně, chuti a hmatu. Loupaly a strouhaly jablka, válely těsto na přípravu pečení jablečného závinu, který pak krásně provoněl  celou školku. Zdramatizovaly si pohádky „Boudo, budko“ a „O veliké řepě“. Děti se naučily tanečky „Cib, cib, cibulenka“, „Mazurku“ a nejvíce si užily „Ptačí tanec“.

Krásné říjnové počasí přálo delším vycházkám do přírody, nesčetným hrám a aranžování z barevného listí a volnému skotačení dětí na loukách. Pozorovali jsme, jak se den za dnem příroda mění a listí se nádherně zbarvuje a opadává.  Školku jsme si vyzdobili dětskými podzimními výrobky a obrázky.

Předškolní děti se setkávaly s dalšími úkoly, které je připravují k nástupu do ZŠ. Učí se samostatnosti a soustředění v pracovní oblasti a učí se spolupracovat ve dvojicích.

Soubory