25. 6. 2019

V pondělí 17.6.2019 jsme vyjeli na náš školní výlet do Krkonoš. Na cestu jsme se moc těšili, protože jsme věděli, že budeme přespávat na horském Loveckém zámečku, který jsme navštívili již v loňském roce.

Z Bezděkova naše cesta vedla do Pece pod Sněžkou. Zde jsme si udělali zastávku. Naplánovanou jsme měli procházku po Peci se sovou Rozárkou. Ta nás vedla po tomto horském středisku a cestou jsme museli dávat dobrý pozor, abychom správně splnili úkoly. Při správném vyplnění pracovního listu jsme získali krásné srdce.

Po procházce Pecí jsme se přesunuli do Dolního Dvora na chalupu. Zde jsme se ubytovali a chvíli si odpočinuli. Pak nás čekala procházka po okolí a zjišťování, co se zde změnilo. Po večeři a hrách v okolí chaty jsme se rádi odebrali do postýlek.

Druhý den jsme jeli opět do Pece. Tentokrát jsme měli v plánu celodenní výlet. Lanovkou jsme vyjeli na Růžovou horu. Pak jsme podle značení došli na Růžohorky. Po svačině jsme se rozdělili na dvě skupiny a zahráli si šipkovanou. Ta nás dovedla na Portášky, kde je krásné hřiště Pecka. Tady jsme strávili celé odpoledne. Nejen, že jsme vyzkoušeli všechny prolézačky, ale na informačních tabulích jsme se dozvěděli mnoho zajímavého o zvířatech, která žijí v Krkonoších. Potom nás ještě čekala cesta dlouhá 5 km zase do Pece.

Dojeli jsme do chaty, kde nás čekala večeře. Po ní jsme si sbalili své věci a jeli domů k maminkám. Výlet se nám moc líbil.

 

 

Soubory