2. 4. 2020

Pomalu se blíží Velikonoce a s nimi spojené velikonoční zvyky. I my ve školce chceme tyto tradice udržovat. Děti sice letos vzhledem k mimořádným opatřením na koledu chodit nebudou, ale můžete si ji udělat alespoň u vás doma.
 
Na Květnou neděli (letos 5. 4.) chodí na Broumovsku děvčata s lítem (ozdobené větvičky jívy) a koledou "Líto, líto nesu, až se celá třesu, ráno jsem nic nesnídala, protože jsem pospíchala, abych něco dostala." Maminky, udělejte si čas na svoje holčičky a připomeňte si s nimi lítování.
Na středu 8. dubna se u nás v Metuji chystala velká akce. Měl proběhnout Den otevřených dveřích v naší MŠ a velikonoční jarmark v sále obecního úřadu. Ještě před vyhlášením nouzového stavu jsme začali s dětmi vyrábět velikonoční dekorace, které jsme chtěli na jarmarku nabízet. Ozdobte si svoje domovy nějakým hezkým společně s dětmi vytvořeným velikonočním výrobkem. A nemusí to být jenom kraslice.
Kdybychom byli na Zelený čtvrtek s dětmi ve školce, připravili bychom si nějaké zelené pokrmy. Nebojte se pustit děti do kuchyně. Můžete také upéct jidášky.
Kluci se určitě těší na velikonoční pondělí. To je zase výzva pro tatínky. Upleťte s chlapci pomlázku a naučte je nějakou velikonoční koledu.
Budeme rádi, když se o vaše zážitky s námi podělíte.
Inspiraci na pracovní listy i grafomotoriku s velikonoční tématikou najdete třeba tady:
 
 
Pěkné Velikonoce!

Soubory