26. 6. 2018

V úterý 19.6. jsme vyrazili na školní výlet. Cestou z Bezděkova jsme navštívili měděný důl Bohumír v Jívce. Zde jsme viděli, jak se kdysi v dolech těžila měď a jak bylo povolání horníků náročné.

Po prohlídce jsme již jeli přímo do Krkonoš – Dolního Dvora k Loveckému zámečku, kde jsme měli ubytování.Zde jsme se nejprve naobědvali z vlastních zásob. Pak jsme si společně prohlédli chatu a její zázemí, rozdělili se do pokojů. Chata byla nádherná a nabídla nám 4 pokoje, 2 společenské místnosti a kuchyni, kde se vařilo v kamnech. Po ubytování jsme šli prozkoumat nejbližší okolí a vrátili se na svačinu. K té jsme měli buchty, které nám napekly naše maminky. Po svačině jsme si zahráli na louce před chatou hry a zasoutěžili jsme si. Pak následovala večeře, kdy jsme se snažili sníst zásoby, které nám maminky nabalily. Po večeři jsme využili společenskou místnost k společenským hrám a malování obrázků. V 21 hodin jsme ulehli do postelí.

Druhý den jsme hned po snídani vyrazili na celodenní výlet na Hnědý vrch. Cestou jsme si zahráli šipkovanou, zkoumali dalekohledem Černou horu. Z rozhledny na Hnědém vrchu jsme viděli Pec pod Sněžkou, Sněžku, Studniční horu a blízké okolní kopce. Výhled byl krásný – viděli jsme i Hejšovinu, a tak jsme poslali domů několik pozdravů. Cestou zpět jsme se stavili na dětském hřišti u Lyžařské boudy. Po příchodu k zámečku jsme se nejprve nasvačili a pak se vydali do okolí chaty pro roští na táborák. Během chvilky jsme topivo měli nachystané a tak nám zbyl čas na stavění domečků v lese. Nejtěžším úkolem dnešního dne se ukázalo zapálení táboráku bez použití papíru. Když se nám to po několika nevydařených pokusech podařilo, zahráli jsme si hru „Kdo jsem“. Pak jsme si opekli vuřty. Po večeři jsme si zazpívali za doprovodu kytar. Spát jsme šli skoro ve 22 hodin. Jen jsme usnuli, již nás dospělí budili na stezku odvahy. Vedla lesem a blízkým okolím chaty. Cesta byla označená svítícími svíčkami a balonky a zvládli jsme ji úplně všichni.

Třetí den byl posledním dnem našeho výletu. Dopoledne jsme si ještě chvíli pohráli v lese, někdo sbíral borůvky. Před polednem jsme si zabalili věci a uklidili pokoje. Po obědě, kdy jsme měli polévku a špagety, jsme douklidili chatu, rozloučili se s ní a vydali se na cestu domů. Po celý výlet jsme měli nádherné počasí. Jen jsme opustili chatu, začalo pršet a cestou nás chytila velká průtrž. Zpáteční cestou jsme zastavili v Jánských Lázních a ve Svobodě nad Úpou, protože jsme si jako odměnu, chtěli dát zmrzlinu. Bohužel v Lázních ji již neměli a ve Svobodě po bouřce nešel proud. Tak jsme jeli domů a na zmrzlinu se stavíme až příští týden v Polici.

Výlet se nám vydařil, počasí nám přálo a nám se na horách velmi líbilo. Domů jsme všichni přijeli nadšeni a spokojeni. K zdaru celé naší výpravy přispěly i maminky, které nám napekly a pan Klimeš, který byl ochoten nám převézt všechna zavazadla. Tímto jim všem chceme moc poděkovat.

Soubory