20. 4. 2018

V úterý 10.4.2018 se v naší „základce“  uskutečnil  zápis dětí do 1. třídy. Budoucí prvňáčky doprovázely po budově pohádkové bytosti. Cestou jim ukazovaly naše krásné, nové interiéry.

Paní učitelky ve třídách zkoumaly, jak jsou děti na školu připravené. Zda-li znají základní  barvičky, umějí správně držet tužku a dobře vyslovují všechny hlásky. To vše je velmi důležité pro úspěšné zvládnutí požadavků  první třídy.

Celkem bylo k zápisu pozváno 64 dětí.

Rodiče měli možnost k zápisu přijít pouze se žádostí o odklad školní docházky o jeden rok, která musela být doložena 2 doporučeními (1x specializovaného pracoviště a 1x pediatra). Této možnosti využilo 6 rodičů. Dalších 7 přišlo také se žádostí o odklad, ale vyžadovaná doporučení teprve doloží. Jsou povinni tak učinit nejpozději do 30. dubna.

Prozatímní počet dětí, které by měly nastoupit do 1.třídy je 45, z toho rodiče 3 dětí žádají o předčasný nástup do školy. Na Bezděkově to vypadá na 2 prvňáčky.

Bohužel rodiče 4 dětí se bez omluvení se svými ratolestmi vůbec k zápisu nedostavili. Podle zákona jsou povinni  do 30.4. podat žádost o přijetí do školy nebo o odklad školní docházky o jeden rok.

Pro přijaté děti chystáme Workshop pro předškoláky. Ve 3 hodinových setkáních mají děti i rodiče možnost vyzkoušet některé své znalosti a dovednosti, seznámit se s prostředím školy i s některými učitelkami. Přihlásilo se jich pouze 10.                   

Mgr. J. Šulcová

  

 

 

Soubory