18. 11. 2020

Letošní školní rok jsme všichni začali s očekáváním, že bude snad klidnější než závěr předcházejícího a že po jarním velkém omezení, díky Covidu19, budeme plně moci předávat své zkušenosti a znalosti naším nejmenším.

Do školky nastoupilo celkem 22 dětí, z nich přišlo 8 nových.  Na děti se těšily naše zkušené a milé paní učitelky Dana Vrabcová a Jitka Wernerová. Pomáhat jim i letos bude paní asistentka Petra Geislerová.

Během měsíců září i říjen se děti spolu seznamovaly, ukázaly si celou školku i školu, učily se pravidlům a zvykaly si na režim školky. Předškolní děti začaly výuku plavání v Broumově. Na vycházkách se seznamovaly s podzimní přírodou a při tvoření ve třídě využívali podzimního materiálu k tvoření.

Bohužel už během konce měsíce září chod školky narušil opět Covid19 a s ním spojená opatření. Předškoláci museli přerušit výuku plavání, ve školce bylo  stále méně dětí. V polovině října nás již chodilo 8. Na Podzimní prázdniny pak byla naše školka úplně uzavřena.

Co se týká školy – tak zde jsme začali 1.září. S panem starostou jsme přivítali 4 žáky do první třídy. Ve druhé třídě máme 10 žáků a ve třetí 3 kluky. Učí nás zase paní učitelka Marie Vaisarová a Zuzana Beranová, která je i ve školní družině. Jako asistentka i letos je s námi ve třídě slečna Lucie Bernardová.

Všichni jsme se těšili na sebe navzájem. Na jaře jsme zjistili, že být s kamarády, je totiž to nejlepší. Během prvního měsíce jsme si ujasňovali pravidla spolupráce, opakovali učivo a žáčky z první třídy zasvěcovali do školní práce.

Kluci ze 3.třídy začali hned od 2.září kurz plavání.

Práce se nám dařila a dokonce se nám povedl i jeden projektový den – se školní družinou jsme se ve středu 16.září podívali do Lesní školky Broumov. Dozvěděli jsme se zde spoustu zajímavého o stromech a lese. Byl krásný den a my si jej opravdu užili.

Další podařenou akcí byla návštěva Tondy Obala, který se vydal na cesty a zavítal i k nám. Během jeho povídání jsme se dozvěděli, jak je to s odpady a co můžeme dělat, aby jich bylo méně a hlavně, jak je správně třídit.

V říjnu nám zase Covid19 znepříjemňuje život.

Po páté lekci byl ze dne na den pozastaven kurz plavání.

Od 14.10 jsme museli zůstat doma a přejít na distanční výuku. Pro nás je to velice těžké. Úkoly dostáváme zadané písemně, rodiče nám s nimi musí hodně pomáhat. Co se týká internetových přenosů – máme je, ale ke spojení potřebujeme mít u  sebe dospělého, aby nám pomohl. Přenosy se nám často sekají, zvuk je s ozvěnou…Takže nic moc…..Asi nejlepší na nich je, že se vidíme a že si můžeme s kamarády popovídat.

Všichni doufáme, že se vše co nejdříve vrátí do normálu a my zase budeme moci chodit do školy. Je to přece naše práce, i když učení bývá mučení…

Soubory